prijava

OPG Biomara

Main index
telefon: 098206364
adresa: Bukovina 5, Sveti Petar Čvrstec Lokacija na mapi

OPG Iličić je obiteljsko imanje koje se bavi biodinamičkim uzgojem povrća i bobičastog voća. Smješteno u brežuljkastom križevačkom kraju, pored sela Sv. Petar Čvrstec, uz šumu i daleko od ceste i industrijskih zagađenja, imanje se proteže na 6 ha, na 2 ha se uzgajaju kupine, a na ostatku imanja povrće i nešto voća.
Naša misao vodilja je bila uzgajati zdravo voće i povrće u kojima prije svega mogu uživati naša vlastita djeca, stoga smo od samih početaka, 2007. godine imanje vodili na potpuno ekološki način, a od 2010 godine smo prešli na biodinamički način uzgoja. Od svih priznanja, najradije slušamo pohvale vlastite djece koja po okusu raspoznaju povrće s našeg imanja i nerado jedu ono što je došlo iz drugih izvora.

Što radimo:
Uzgoj povrća nam je tijekom zadnje dvije godine prerastao u primarnu djelatnost, no i dalje uzgajamo kupine i prerađujemo ih u vrhunski čisti sok. Naše biodinamički uzgojeno povrće i bobičasto voće se odlikuju izvanrednim okusom i visokim sadržajem suhe tvari. Kontinuirano razvijamo imanje i educiramo se kroz suradnju s biodinamičarima iz cijelog svijeta.

Gdje se vidimo?
Želimo otvoriti naše imanje za sve one koji žele saznati više o našem načinu uzgoja, ali i maknuti se od gradske svakodnevice. Nadamo se da ćemo uskoro ponuditi i smještajne sadržaje za sve one koji se na nekoliko dana žele odmoriti i uživati u prirodnom okruženju i ukusnoj hrani.

Biodinamika:
U svijet biodinamike smo ušli 2010. godine kada nas je posjetio Alex Podolinsky, pionir biodinamike iz Australije i naučio kako pravilno primjenjivati biodinamičku metodu. Nakon dodatne edukacije u Francuskoj i Italiji, te posjeta Australiji uspješno primjenjujemo australsku biodinamičku metodu na cijelom imanju.
Ukoliko želite saznati više o biodinamičkoj metodi Alexa Podolinskog, pogledajte razgovor s njim na:
http://www.youtube.com/watch?v=8O_p_juht90
ili stranice australske Demeter organizacije:
http://www.demeter.org.au/e-lectures.html

Uzgajivače i entuzijaste koji žele znati više o biodinamici okupljamo u udruzi Stolisnik kroz koju radimo biodinamičke pripravke i organiziramo praktične i teoretske radionice.

Proizvodi

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.